Definita cuvantului scanda
SCANDÁ vb. tr. 1. a recita versuri (grecești sau latinești), descompunându-le în unitățile lor metrice sau silabice. ◊ a vorbi, a recita accentuând fiecare cuvânt, fiecare silabă. 2. a citi o frază muzicală, punând accentul pe timpii tari. (< fr. scander, lat. scandare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scanda
SCANDÁ vb. I. tr. A marca măsura versurilor grecești sau latinești, descompunându-le în unitățile lor metrice sau silabice; a recita respectând valoarea silabelor. ♦ A vorbi sau a recita accentuând fiecare cuvânt, fiecare silabă etc. ♦ (Muz.) A citi o frază muzicală, punând accentul pe timpii tari. [< fr. scander, cf. lat. scandere – a urca]. Vezi definitia »
BARODA (VADODARA), oraș în V Indiei (Gujarat); 744,9 mii. loc. (1981, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. bumbacului, lînii, tutunului, chimico-farmaceutică și de prelucr. a metalelor. Universitate (1949). Muzee. Vezi definitia »
CORRIGÉNDA s. f. erată. (< lat. corrigenda) Vezi definitia »
RODÁ, rodez, vb. I. Tranz. 1. A face operația de rodaj, a efectua o rodare. ♦ Refl. Fig. A acumula o oarecare experiență; a se obișnui, a se acomoda într-o muncă. 2. A netezi foarte fin suprafața unui obiect cu ajutorul unor pulberi sau al unor paste speciale abrazive. – Din fr. roder. Vezi definitia »
sevdá s.f. (înv.) poftă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z