Definita cuvantului scaner
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scaner
BAJOAIÉR, bajoaiere, s. n. Fiecare dintre cei doi pereți laterali ai unei ecluze. [Pr.: -joa-] – Fr. bajoyer. Vezi definitia »
BIEDERMEIER [bídermaiər], stil de decorație interioară și de mobilier (solid, simplu și cu forme armonioase), dezvoltat în Germania și Austria între 1815 și 1860. Vezi definitia »
VEXILIFÉR, -Ă adj. s.m. 1. (Ant.) (Legionar roman) care purta vexilul, steagul unei unități. 2. (Fig.) Purtător, inițiator al unor idei, teorii. [Cf. lat. t. vexillifer, it. vessilifero]. Vezi definitia »
ORFEVRIÉR, -Ă, orfevrieri, -e, adj. Care se referă la orfevrărie, care aparține orfevrăriei. [Pr.: -vri-er] – Din orfevrărie. Vezi definitia »
tripper, tripperi s. m. (tox.) toxicoman, drogat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z