Definita cuvantului scleredem
SCLEREDÉM s. n. edem scleros la nivelul căruia pielea pare injectată cu parafină, având consistență ceroasă. (< fr. scléroedème)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scleredem
STEM s. n. acord de angajare a unei nave prin care armatorul se obligă să efectueze transportul, se hotărăsc data și locul încărcăturii, cantitatea de încărcat rămânând eventual a se stabili ulterior. (< engl. stem) Vezi definitia »
METAXILÉM s. n. țesut lemnos din vase cu lumen mare, care se formează după încetarea creșterii în lungime a rădăcinii și tulpinii. (< fr. métaxylème) Vezi definitia »
art.nehot.fem, sing. un/o;forma veche ună existentă si azi in dialectul aromân(macedo-român);corect üă ca în ouă,nouă,două,vouă(Eminescu facea echivalarea lui omega elin cu diftongul uă) Vezi definitia »
BOÉM1, -Ă, boemi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Boemiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Boemiei sau populației ei, privitor la Boemia sau la populația ei. – Din n. pr. Boemia (derivat regresiv). Vezi definitia »
HEM, hemuri, s. n. Nucleu al hemoglobinei și al altor pigmenți respiratori celulari, de care se leagă un ion de fier. – Din fr. hème Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z