Definita cuvantului screper
SCRÉPER s. n. 1. utilaj rutier pentru săpat, transportat și nivelat pământul. 2. (mine) dispozitiv de transport dintr-o cutie de oțel fără fund, cu o lamă cu gheare la partea inferioară, care este trasă printr-un cablu fără sfârșit peste o grămadă de material. (< engl., fr. scraper, rus. skreper)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu screper
PATISIÉR, patisieri, s. m. Persoană care prepară și vinde produse de patiserie. [Pr.: -si-er] – Din fr. pâtissier. Vezi definitia »
BÜCHNER [bühnər], Georg (1813-1837), dramaturg și publicist german. Drame romantice, cu caracter revoluționar, care anunță teatrul naturalist („Moartea lui Danton”, „Woyzeck”). Vezi definitia »
KEUPER s.n. (Geol.) Etaj superior al triasicului de facies german. // adj. Care aparține acestui etaj. [< germ. Keuper]. Vezi definitia »
CARACTÉR s. n. 1. ansamblu de trăsături psihico-morale distincte, relativ stabile, definitorii pentru om. ♦ dans de ~ = dans prin ale cărui figuri se exprimă acțiuni sau sentimente; comedie de ~ = comedie a cărei intrigă izvorăște din conflictul creat între caracterele personajelor. 2. personalitate morală caracterizată prin voință fermă, corectitudine și consecvență, integritate etc. 3. individualitate cu trăsături psihice complexe, într-o operă literară. 4. particularitate de structură, formă, substanță sau funcție a unui organism. ◊ caracteristică a unui lucru, fenomen. 5. element al unui alfabet; literă, semn grafic de același corp și aceeași familie. ◊ (inform.) literă, cifră, semn particular. 6. (mat.) numărul de elemente care ocupă după o permutare același loc ca și înainte de aceasta. (< fr. caractère, lat. character, gr. kharakter) Vezi definitia »
ȘÚBER, șubere, s. n. 1. (Tehn.) Dispozitiv cu care se reglează închiderea sau deschiderea unui orificiu de trecere pentru lichide sau gaze. 2. (Min.) Dispozitiv în formă de pâlnie, prevăzut cu un organ de reglare, montat la capătul inferior al unui rostogol, prin care alunecă materialul care se încarcă în vagonete. – Din germ. Schieber. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z