Definita cuvantului scutier
SCUTIÉR s. m. 1. tânăr nobil, ostaș din Occident, care purta scutul și celelalte arme ale suzeranului feudal. 2. militar, polițist prevăzut cu scut. (după it. scudiere)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scutier
CONTROLÉR s.n. Aparat electric care permite o succesiune de modificări ale conexiunilor sau de reglaj. [< germ. Kontroller, cf. engl. controller]. Vezi definitia »
BAYER, Raymond (1898-1959), estetician și filozof francez. A preconizat o estetică pozitivă, elaborînd în acest scop metoda „realismului operatoriu” („Estetica grației”, „Eseu asupra metodei în estetică”). Vezi definitia »
taxă de șmecher expr. (intl.) taxă de protecție pe care o percep diferite bande de infractori patronilor de magazine sau localuri publice. Vezi definitia »
NICTEMÉR s.n. (Med.) Interval de timp de 24 de ore (o zi și o noapte), folosit pentru a urmări variațiile ciclice ale unor funcții biologice. [< fr. nycthémère, cf. gr. nyx – noapte, hemera – zi]. Vezi definitia »
PARTÉR, partere, s. n. 1. Parte a unei clădiri situată la nivelul solului (sau puțin deasupra lui); totalitatea încăperilor situate în această parte a clădirii. 2. Parte a unei săli de spectacole cuprinsă între scenă și fundul sălii. ♦ Totalitatea spectatorilor care ocupă locurile din această parte a sălii. 3. Parte dintr-o grădină sau dintr-un parc rezervată cultivării florilor sau a gazonului. – Din fr. parterre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z