Definita cuvantului selecție
SELÉCȚIE s. f. 1. alegere de persoane sau lucruri după un anumit criteriu și cu un anumit scop; selecționare. ◊ (lingv.) operație prin care sunt alese unități din axa paradigmatică. 2. (biol.) proces natural ori provocat care favorizează supraviețuirea sau înmulțirea preferențială a anumitor indivizi. ♦ ~ naturală = supraviețuirea și continua evoluție a speciilor animale și vegetale cu o mai mare putere de adaptare la mediu și dispariția celor mai puțin dotate; ~ artificială = metodă de ameliorare a speciilor animale și vegetale în selecționarea în vederea reproducției a indivizilor care întrunesc cele mai multe calități biologice. 3. (mat.) orice mulțime finită de elemente observate. ◊ (stat.) parte selectată dintr-o colectivitate spre a servi la o cercetare selectivă. 4. operație de alegere efectuată de un selector telefonic pentru a asigura legătura între doi abonați ai unei centrale automate. (< fr. sélection, lat. selectio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu selecție
HIPERCUPRURÍE s. f. creștere exagerată a cuprului în urină. (< fr. hypercuprurie) Vezi definitia »
LIMFOGRAFÍE s. f. examen radiografic al vaselor limfatice cu ajutorul unei substanțe de contrast. (< fr. lymphographie) Vezi definitia »
AGENEZÍE s.f. (Biol.) 1. Incapacitate de reproducere biologică. 2. Dezvoltare embrionară insuficientă. [Gen. -iei. / < fr. agénésie, cf. gr. a – fără, genesis – naștere]. Vezi definitia »
HELIOZINCOGRAFÍE s. f. procedeu de reproducere a hărților și a desenelor constând în trecerea desenului pe o placă de zinc granulat. (< fr. héliozincographie) Vezi definitia »
MANCIPÁȚIE s. f. (ant.) mod de achiziționare a unei proprietăți (în prezența unor martori și potrivit unei ceremonii speciale). (< lat. mancipatio, fr. mancipation) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z