Definita cuvantului semilună
SEMILÚNĂ s. f. 1. jumătatea luminată a discului Lunii. 2. (parte a unui) obiect în formă de semilună (1). ◊ (mar.) piesă semicirculară care se fixează pe coloana bompresului. 3. semn simbolic al islamismului. ◊ (fig.) Imperiul Otoman; mahomedanismul. (după fr. demi-lune)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu semilună
foaită (pop. substantiv) = 1. neam, referitor la persoanele care fac parte din același neam, 2. gen, grup, categorie, sens conotativ referitor la persoane care au atribute sau trăsături asemanatoare sau comune, utilizat foarte des cu conotatii peiorativ-negative „e de aceași foaită cu ei”. Vezi definitia »
SILÉPSĂ s.f. Construcție sintactică în care acordul se face potrivit ideii care predomină în mintea vorbitorului și nu conform regulilor gramaticale; sineză; (p. ext.) figură de stil în care un cuvânt este luat atât în înțelesul lui propriu, cât și în cel figurat. [< fr. syllepse, cf. lat., gr. syllepsis]. Vezi definitia »
HIDROGRÁMĂ s. f. grafic care arată variația nivelului sau debitului unui curs de apă într-o anumită unitate de timp. (< fr. hydrogramne) Vezi definitia »
GODÉTĂ s. f. vas mic pentru amestecarea culorilor pentru pictură. (< fr. godet) Vezi definitia »
porosícă, porosíci, s.f. (reg.; mai ales la pl.) zorele. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z