Definita cuvantului semimaree
SEMIMARÉE s. f. stadiu în desfășurarea fenomenului de maree în care nivelul apei se află la o înălțime egală cu jumătatea amplitudinii mareei. (după fr. demi-marée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu semimaree
ORTOPNÉE s. f. dispnee în care bolnavul nu poate respira decât în picioare. (< fr. orthopnée) Vezi definitia »
TAMARICACÉE s. f. pl. familie de (semi)arbuști originari din Orient: tamarisca. (< fr. tamaricacées) Vezi definitia »
SOLANACÉE, solanacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate erbacee bianuale sau perene, caracterizate prin frunze simple, flori solitare sau grupate în inflorescențe și prin fructe bace sau capsule; (și la sg.) plantă care face parte din această familie; solanee. ◊ (Adjectival) Plantă solanacee. – Din fr. solanacées. Vezi definitia »
SCAMONÉE s.f. Plantă exotică cu frunze triunghiulare și cu flori de culoare galbenă-pală. ♦ Suc rășinos care se extrage din rădăcina acestei plante, folosit ca purgativ puternic. [Pron. -ne-e., pl. invar. / < fr. scammonée]. Vezi definitia »
CILINDRÉE s.f. 1. Volumul cilindrului unui motor sau al unei mașini cu abur, cuprins între pozițiile extreme ale pistonului. 2. Cantitatea de gaze introdusă în cilindrul unei mașini în timpul cursei de admisiune. [Pron. -e-e. / < fr. cylindrée]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z