Definita cuvantului semnal
SEMNÁL s. n. 1. semn convențional pentru transmiterea de informații, de avertismente, de comenzi la distanță. ◊ semnal topografic = baliză; exemplar, număr semnal = exemplar dintr-o carte sau publicație periodică, pe care se dă bunul de difuzare al redactorului respectiv. ◊ sunet convențional după care se recunosc anumite posturi de radio. ◊ semnal rutier = indicator de circulație. ◊ instalație prin care se transmite un semnal (1). ◊ semnal de alarmă = dispozitiv montat în vagoanele de călători, care, în caz de primejdie, poate fi acționat de orice călător, pentru a frâna trenul; a da semnalul = a lua inițiativa, a începe o acțiune. 2. (fig.) tot ceea ce anunță, determină începerea unei acțiuni sau servește ca impuls. 3. excitant, stimul senzorial care declanșează un reflex condiționat. (după fr. signal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu semnal
MAIÁL, maiale, s. n. (Reg.) Serbare sau petrecere câmpenească în cinstea primăverii, organizată (de școlari) în luna mai4. [Pr.: ma-ial] – După germ. Majalis. Vezi definitia »
OGHEÁL, oghealuri, s. n. (Reg.) Cuvertură; plapumă. ◊ Expr. A privi de sub ogheal = a privi cu indiferență. – Din sl. odĕjalo. Vezi definitia »
CVADRIDIMENSIONÁL, -Ă adj. (Rar) Cu patru dimensiuni. [pron. -si-o-, var. cuadridimensional, -ă adj. / cf. it. quadridimensionale, lat. quadri- – patru]. Vezi definitia »
PARAFERNÁL, -Ă adj. referitor la parafernă; extradotal. (< fr. paraphernal) Vezi definitia »
CONVIVIÁL, -Ă adj. de conviv. (<engl. convivial) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z