Definita cuvantului napoia
NAPOIÁ vb. I. v. înapoia2.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu napoia
IPOSTAZIÁ vb. 1. tr. (fil.) a transforma pe plan mintal o realitate, o însușire sau o noțiune într-o realitate de sine stătătoare. II. refl. (despre un scriitor) a se substitui personajelor sale. (< germ. hypostasieren) Vezi definitia »
NÚTRIA s.f. (Zool.) Mamifer rozător cu blană cafenie, originar din America, care trăiește la marginea apelor. ♦ Blana acestui animal. [Pron. -tri-a. / < germ. Nutria(fell)]. Vezi definitia »
BAHÍA [baia], stat în E Braziliei; 561 mii km2; 11,5 mil. loc. (1989.) Centrul ad-tiv: Salvador. Expl. de min. de fier, cobalt, nichel, titan și diamante. Bumbac, tutun și porumb; cafeam zahăr. Vezi definitia »
STIPENDIÁ, stipendiez, vb. I.Tranz. (Livr.) A subvenționa, a finanța, a avea în slujba sa (o persoană, un grup etc.) ♦ A ajuta pe cineva cu bani. [Pr.: -di-a] – Din fr. stipendier, lat. stipendiari. Vezi definitia »
AMBUTEÍA, ambuteiez, vb. I. Tranz. (Franțuzism) A bloca cu vehicule, nave etc. căi rutiere sau de navigație. [Pr.: -te-ia] – Din fr. embouteiller. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z