Definita cuvantului sensibilitate
SENSIBILITÁTE s. f. 1. proprietate a organismelor animale de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară. ◊ calitate a materialelor fotografice de a fi sensibile. 2. însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate. ◊ receptivitate artistică. ◊ predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. însușire a unui instrument sau aparat de a fi sensibil. 4. (chim.) mărime a concentrației unei soluții, în substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul percepției senzoriale. 5. viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. (fr. sensibilité, lat. sensibilitas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sensibilitate
UNIDIMENSIONALITÁTE s. f. însușirea de a fi unidimensional. (< engl. unidimensionality) Vezi definitia »
FOUETTÉ FUETÉ/ s. n. (coregr.) rotație rapidă și continuă a corpului efectuată de un dansator sau o dansatoare pe poante, cu ajutorul elanului imprimat prin mișcarea brațelor ori a unui picior. (< fr. fouetté) Vezi definitia »
LEGITÁTE s.f. Caracterul obligatoriu, de lege, al unor fenomene. [Et. incertă}. Vezi definitia »
ORALITÁTE s. f. 1. ansamblu de particularități specifice limbii vorbite. 2. calitate a stilului unei scrieri de a se baza pe oralitate (1). 3. (jur.) principiu în temeiul căruia dezbaterea unui litigiu se desfășoară oral. 4. (psihan.) stadiu inițial al dezvoltării libidinale, având ca zonă erogenă cavitatea bucală. (< it. oralità) Vezi definitia »
GRANULOZITÁTE s. f. structură a unui material mineral granular privit din punctul de vedere al mărimii granulelor din care este format. (< fr. granulosité) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z