Definita cuvantului seriografie
SERIOGRAFÍE s. f. înregistrare a unei serii de clișee cu ajutorul seriografului. ◊ imaginea obținută. (< fr. sériographie, engl. seriopgraphy)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu seriografie
PENICILINOTERAPÍE s.f. Tratament medical cu penicilină. [Gen. -iei. / < fr. pénicillinothérapie]. Vezi definitia »
MIELOTOMÍE s. f. secționare chirurgicală a unor cordoane din măduva spinării. (< fr. myélotomie) Vezi definitia »
TIPOLITOGRAFÍE s.f. Procedeu de imprimare a unor texte culese cu litere mobile, mai întâi pe hârtie și apoi pe piatră litografică sau placă de metal. [Gen. -iei. / < fr. typolithographie]. Vezi definitia »
spéie, spéi, s.f. 1. (înv. și pop.) coș făcut din scoarță de copac (mai ales din tei), cu fundul de nuiele împletite, care servește la păstrarea și transportul fructelor sau al alimentelor și care servea și ca măsură de capacitate (de 12-15 kg). 2. (reg.) coș lunguieț cu fundul îngust și cu gura largă, folosit la pescuit pe sub maluri. 3. (reg.) coșar; hambar. 4. (reg.) nume dat mai multor specii de mușchi și de licheni. Vezi definitia »
GLACIÁȚIE, glaciații, s. f. Interval rece din perioada glaciară, caracterizat prin dezvoltarea intensă a ghețarilor; p. ext. proces de intensă dezvoltare a ghețarilor, caracteristic acestui interval. [Pr.: -ci-a-.Var.: glaciațiúne s. f.] – Din fr. glaciation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z