Definita cuvantului narcolepsie
NARCOLEPSÍE s. f. Boală provocată de tulburări ale sistemului nervos central, caracterizată prin necesitatea irezistibilă de a dormi. – Din fr. narcolepsie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu narcolepsie
PARHELÍE s. f. fenomen optic, apariția unor pete luminoase (colorate) în jurul Soarelui, ca urmare a reflectării luminii solare în acele de gheață din atmosferă. (< fr. parhélie) Vezi definitia »
PEDOLOGÍE1 s. f. Știință care se ocupă cu studiul genezei, al evoluției și al distribuției solurilor și cu cunoașterea constituției lor fizice, chimice și biologice, în scopul stabilirii gradului de fertilitate și a posibilităților de ridicare a acesteia. – Din fr. pédologie. Vezi definitia »
GRAVITAȚIE s. f. (Fiz.) Fenomen de atracție reciprocă a corpurilor, dependent de masa lor; gravitate (4) ♦ Câmp de gravitație = spațiul în care un corp își exercită atracția asupra altor corpuri. Centru de gravitație = a) punctul de aplicație al rezultantei forțelor de gravitație exercitate asupra părților care alcătuiesc un corp; b) fig. loc în jurul (și sub influența) căruia evoluează, trăiește cineva sau ceva. -Din fr. Gravitation Vezi definitia »
Specie de papagal, aparuta in zona Oradei. Vezi definitia »
RECTALGÍE s.f. (Med.) Proctalgie. [< germ. Rektalgie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z