Definita cuvantului sesiune
SESIÚNE s. f. perioadă de timp în care membrii unui organ reprezentativ, ai unui for științific sau a unei organizații internaționale se întrunesc în ședințe de lucru pentru comunicări; (p. ext.) ședințele ținute. ♦ ~ de examene = perioadă de timp în care au loc examene. (< fr. session, lat. sessio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sesiune
PROLAȚIÚNE s. f. 1. (lingv.) pronunțare. 2. discurs, vorbire. (< fr. prolation, lat. prolatio) Vezi definitia »
SÍNE pron. refl. (Forma accentuată de acuz. pers. 3 pentru toate genurile și numerele; uneori întărit prin „însuși”) 1. (Precedat de prep. „pe” sau înv. „pre”, având funcție de complement direct al unui verb reflexiv) Numai pe sine nu se vede. 2. (Precedat de prepoziții, are funcție de atribut, de complement indirect sau de complement circumstanțial) Păstrează totul pentru sine însăși.Expr. De la sine = fără ajutorul sau intervenția cuiva, prin propriile forțe; din proprie inițiativă. (Substantivat) În sinea mea (sau a ta etc.) = în propria conștiință, în gând. – Lat. se (după mine, tine). Vezi definitia »
SUBMERSIÚNE s.f. 1. Scufundare în apă (a unui corp, a unei regiuni etc.); imersiune (1). ♦ (În forma submersie) Înecare. 2. Metodă de irigație întrebuințată în culturile de orez, constând din acoperirea solului cu un strat de apă. [Pron. -si-u-, var. submersie s.f. / cf. fr. submersion, lat. submersio]. Vezi definitia »
USTIÚNE s.f. Ardere. ♦ Cauterizare. [Pron. -sti-u-. / < lat. ustio, fr. ustion]. Vezi definitia »
RADIOEMISIÚNE s. f. emisiune radiofonică. (< fr. radioémission) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z