Definita cuvantului sextant
SEXTÁNT s. n. 1. instrument optic pentru măsurarea distanței unghiulare dintre doi aștri, dintre două repere situate pe apă, pe uscat etc. 2. arc sau sector de cerc egal cu 60°. (< fr. sextant, lat. sextans)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sextant
PSIHOLOGIZÁNT, -Ă adj. Care psihologizează sau este preocupat de fenomenele psihice, cărora le dă o importanță exagerată; care interpretează unele fenomene, procese de pe pozițiile psihologismului. [Cf. fr. psychologisant]. Vezi definitia »
TRAGACÁNT I. s. m. plantă decorativă și furajeră din Asia, care produce o rășină asemănătoare cu cauciucul. II. s. n. gumă, ca liant pentru pilule, tablete, dulciuri. (< fr. tragacantha) Vezi definitia »
ARANJAMÉNT, aranjamente, s. n. 1. Faptul de a aranja (într-un anumit fel); felul în care este aranjat ceva. 2. Acord, înțelegere, învoială. 3. Prelucrare a unei bucăți muzicale pentru instrumente sau voce. 4. (Mat.) Fiecare dintre grupele de obiecte luate dintr-un ansamblu și care se deosebesc între ele prin natura sau prin ordinea obiectelor. – Din fr. arrangement. Vezi definitia »
AFRÓNT s.n. Insultă în public; jignire, ultragiu; dezonoare. [Pl. -turi. / < fr. affront]. Vezi definitia »
DISCREPÁNT, -Ă adj. Care nu se potrivește, nepotrivit. [< it. discrepante]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z