Definita cuvantului sfigmometru
SFIGMOMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea pulsului; pulsometru (2); tensiometru (2). (< fr. sphygmomètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sfigmometru
SFIGMOTENSIOMÉTRU s. n. sfigmomanometru. (< fr. sfygmotensiomètre) Vezi definitia »
STEREOPANTOMÉTRU s. n. aparat de stereorestituție pentru măsurarea stereoscopică pe fotograme negative și pozitive. (< fr. stéréopantomètre) Vezi definitia »
CALORIMÉTRU s.n. Instrument pentru măsurarea cantităților de căldură date de un corp sub o anumită influență. [Pl. -re. / < fr. calorimètre, cf. lat. calor – căldură, gr. metron – măsură]. Vezi definitia »
CORIÁNDRU, coriandri, s. m. Plantă erbacee anuală din familia umbeliferelor, cu flori albe sau roz, cu miros pătrunzator și fructe în formă de globulețe, bogate în uleiuri eterice, fapt pentru care semințele uscate se întrebuințează în industria farmaceutică, a parfumurilor sau drept condiment (Coriandrum sativum). [Pr.: -ri-an-] – Din ngr. koríandron. Vezi definitia »
ZÍMBRU, zimbri, s. m. Animal sălbatic masiv din familia bovinelor, cu corpul acoperit cu o blană deasă, pâsloasă, cu capul mare și lat, cu coarnele scurte, întoarse în afară, în față și în sus, cu greabănul înalt, cu gâtul și cu bărbia acoperite cu păr lung, care astăzi, aflat pe cale de dispariție, este ocrotit în rezervații naturale (Bison bonasus). – Din sl. zonbrŭ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z