Definita cuvantului simbolism
SIMBOLÍSM s. n. 1. sistem de simboluri destinate a interpreta fapte sau a exprima credințe. 2. curent în literatură și artă, de proveniență franceză, de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX, care a încercat, cu ajutorul simbolurilor, să stabilească corespondențe între fenomenele universului fizic și cele ale lumii spirituale, eliberând totodată versul de rigorile tradiționalismului clasic și căutând prin melodie și armonie verbală să-l apropie de muzică. 2. ~ fonetic = capacitatea structurii fonetice a unui cuvânt de a sugera sau întări noțiunea pe care o desemnează sau o anumită atitudine față de ea. (< fr. symbolisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu simbolism
AMATORÍSM s. n. Practicare, ca amator, a unui sport, a unei arte etc. – Amator + suf. -ism. Cf. fr. amateurisme. Vezi definitia »
CONSONANTÍSM s.n. 1. Sistemul consoanelor unei limbi. 2. Parte a foneticii istorice a unei limbi care se ocupă cu studiul consoanelor. [< fr. consonantisme]. Vezi definitia »
NAZÍSM s. n. doctrină politică a fascismului german, profund antiumană, care, susținând superioritatea rasei ariene, încerca să justifice violența, genocidul, războaiele de cotropire; național-socialism. (< fr. nazisme, germ. Nazismus) Vezi definitia »
FOSFORÍSM s.n. Intoxicație cu fosfor, caracterizată prin faptul că oasele devin sfărâmicioase și se fracturează ușor. [< fr. phosphorisme]. Vezi definitia »
XENOTROPÍSM s.n. Fenomen care atrage un parazit către o anumită ființă, un anumit organ sau o anumită celulă. (din fr. xénotropisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z