Definita cuvantului simun
SIMÚN s. n. vânt puternic, uscat și foarte cald, care bate în Sahara, în Arabia și Egipt de la sud către nord. (< fr. simoun)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu simun
CHANGCHUN, Oraș în NE Chinei, centru ad-tiv al prov. Jijin; 5,7 mil. loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Termocentrală. Cel mai mare centru al ind. de automobile (camioane) din China. Constr. de vagoane, tractoare, aparataj electronic; întreprinderi de prelucr. lemnului, de produse alim. și farmaceutice. Universitate. Vezi definitia »
- Propun să fie definite ca „juxtanime” cuvintele care pot fi descompuse (nu după principiul despărțirii în silabe) în două sau mai multe cuvinte cu înțelesuri ferme cât mai aproape de formele neflexionate. – Exemple: in-cap-abil, cap-cană, par-ten-eră, aruncă-tură, far-mac-ie – P.S. Propun deasemenea, denumirea de forme juxtanimice pentru exemple cum ar fi: cot-cod-ace (Arghezi), cale-'n-dar (poetic) cât și pentru cele care, în ansamblu, ar căpăta anumite înțelesuri, în genul; în-cer-cat sau în-cur-cat(scuze!) – P.S.II Nefiind specialist, meseria mea fiind matematica, fizica, astronomia și (neatestat)filosofia, îmi cer scuze dacă din lipsă de informare bat la porți deschise. Al dvs.Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpina (tel.0752145670) Vezi definitia »
VRUN, VRO adj. nehot., pron. nehot. v. vreun. Vezi definitia »
s.n.un fel de teze pt. a verifica cunostintele generale a unuia. Vezi definitia »
un om sigur pe el care stiee cum sa rezolve problemele fara a cauza probleme Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z