Definita cuvantului sinoptic
SINÓPTIC, -Ă I. adj. care permite o privire generală. ♦ meteorologie ~ă = ramură a meteorologiei care reprezintă și analizează mișcările de ansamblu ale atmosferei; hartă ~ă = hartă cu date meteorologice culese simultan în diferite localități, servind la prognozarea timpului pentru următoarele ore sau zile. II. s. f. metodă de lucru a meteorologiei din analiza sinoptică a vremii. (< fr. synoptique, gr. synoptikos)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sinoptic
ONÍRIC, -Ă adj. 1. referitor la vise, la onirism; (despre fenomene psihice) care se desfășoară în vis. ◊ (despre stări psihopatologice) asemănător visului; delirant, halucinant. 2. (despre creații literare) care presupune o stare de vis, inspirat de vis. (< fr. onirique) Vezi definitia »
DECLÍC, declicuri, s. n. Dispozitiv format dintr-o pârghie cu un cârlig la capăt, care permite eliberarea unei piese imobilizate în raport cu o alta. – Din fr. déclic. Vezi definitia »
SEMIPORTÍC s. n. (constr.) aparat de ridicat, având o șină de rulare pe sol și alta fixată de o construcție. (< fr. semi-portique) Vezi definitia »
CISTOSCÓPIC, -Ă, cistoscopici, -ce, adj. (Med.) De cistoscopie. – Din fr. cystoscopique. Vezi definitia »
ANTIARTÍSTIC, -Ă adj. (despre opere) cu caracter opus celui artistic. (< anti- + artistic) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z