Definita cuvantului sinuzie
SINUZÍE s. f. asociație de animale sau de plante mai mică decât biocenoza, cu un areal limitat. (< fr. synusie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sinuzie
STIMULINEMÍE s.f. Prezența stimulinei în sânge. [Gen. -iei. / < fr. stimulinémie]. Vezi definitia »
REVERBERÁȚIE s.f. 1. Persistență, datorită reflexiei pe pereți, a unui sunet într-o încăpere închisă după ce sursa sonoră nu mai emite unde. 2. Reflexie a luminii sau a căldurii; strălucire, scânteiere. ◊ Cuptor cu reverberație = cuptor de topit cu acoperișul boltit și căptușit cu cărămidă refractară, în care încălzirea materialului se face prin contactul cu gazele de ardere și prin radierea căldurii din acoperiș. [Gen- -iei, var. reverberațiune s.f. / < fr. réverbération]. Vezi definitia »
PATRONIMÍE s. f. Ramură a genealogiei care cercetează evoluția numelor după tată într-o familie. – De la patronim. Vezi definitia »
HEMOGLOBINEMÍE s.f. (Biol.) Prezența hemoglobinei în sânge, ca urmare a distrugerii globulelor roșii. [< fr. hémoglobinémie]. Vezi definitia »
POLIANDRÍE s.f. 1. Formă istorică de organizare a familiei, în care o femeie era căsătorită în același timp cu mai mulți bărbați. 2. (Bot.) Stare a unei flori poliandre. [Gen. -iei. / < fr. polyandrie, cf. gr. polys – numeros, aner – bărbat]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z