Definita cuvantului năvârlii
NĂVÂRLÍI s. f. pl.(Reg. și fam.) Convulsii epileptice; p. ext. toane, năbădăi, furii. – Cf. bg. navărleia se.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu năvârlii
HIDROAMELIORATII s. f. pl. Lucrari hidrotehnice executate pentru imbunatatirea regimului apei in sol si la suprafata solului Vezi definitia »
Munții Pirinei (catalană: Pirineus; franceză: Pyrénées; spaniolă: Pirineos; occitană: Pirenèus; aragoneză: Perinés; bască: Pirinioak) sunt un lanț muntos în sud-vestul Europei, formând o graniță naturală între Franța și Spania. Ei separă Peninsula Iberică de Franța, întinzându-se peste circa 430 km între Golful Biscaya la Oceanul Atlantic și Cap de Creus la Marea Mediterană. Cea mai mare parte a crestei principale formează frontiera franco-spaniolă, cu Andorra situată între cele două. Principala excepție este Val dÁran, care aparține Spaniei, dar se află pe fața nordică a lanțului. Printre alte anomalii orografice se numără Cerdanya și exclava spaniolă Llívia. Vezi definitia »
,aberatii, s.f. 1. Abatere de la normal. 2. Defect al imaginii produse de un instrument optic, care se manifesta prin neclaritate, deformare sau prin formarea de irizatii pe contururi (aberatie cromatica). Vezi definitia »
BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII (Banque Européene d’investissement/ European Investment Bank; B.E.I.), instituție bancară a Comunității Economice Europene, cu sediul la Luxemburg, înființată în 1958, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a țărilor membre, precum și a altor țări. Vezi definitia »
a-și stoarce creierii expr. a (se) gândi profund, a se frământa pentru a găsi o soluție. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z