Definita cuvantului sociologie
SOCIOLOGÍE s. f. 1. știință care studiază societatea omenească și legile dezvoltării ei. ♦ ă artei = ramură a sociologiei care se ocupă cu studierea fenomenului artistic ca fenomen social. 2. (biol.) studiul asocierii organismelor. 3. ă limbajului = disciplină sociologică care folosește faptele de limbă ca indici ai delimitărilor sociale. (< fr. sociologie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sociologie
AMFICȚIONÍE s. f. (În Grecia antică) Unitate de triburi sau asociație de orașe-state, grupate în jurul unui sanctuar comun. [Acc. și: amficțiónie.Pr.: -ți-o-] – Din fr. amphictyonie. Vezi definitia »
PROIÉCȚIE s. n. 1. imagine plană a unui obiect din spațiu, potrivit anumitor reguli geometrice; operație prin o asemenea imagine. ♦ ~ cartografică = reprezentare a (unei regiuni a) scoarței Pământului pe o hartă. 2. reprezentare pe un ecran cu ajutorul unui fascicul luminos a imaginilor înregistrate pe un film. 3. (psih.) mecanism prin care ființa umană transpune în activitățile sale propria personalitate. ◊ (psihan.) mecanism prin care bolnavul atribuie unei alte persoane propriile-i sentimente și motivații. (după fr. projection, lat. proiectio) Vezi definitia »
FILMOGRAFÍE s.f. Catalog de filme realizate de un producător, de un interpret sau de un regizor. [< fr. filmographie]. Vezi definitia »
BACTERIOFAGÍE s. f. distrugere a bacteriilor de către bacteriofagi. (< fr. bactériophagie) Vezi definitia »
SUBHEMOFILÍE s. f. formă de hemofilie ușoară. (< sub- + hemofilie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z