Definita cuvantului năvod
NĂVÓD, năvoade, s. n. Unealtă de pescuit formată dintr-o plasă mare prevăzută la mijloc cu un sac, cu care se înconjură și se adună peștele de pe suprafețe întinse de apă. [Var.: (reg.) nevód s. n.] – Din sl. nevodŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu năvod
INTERNÓD s. n. porțiune a tulpinii între două noduri; meritală. (< germ. Internodium, it. internodo) Vezi definitia »
DIPÓD, -Ă adj. 1. (despre animale inferioare) cu două membre sau organe analoage servind drept picioare. 2. (despre versuri) alcătuit din două picioare. (< fr. dipode) Vezi definitia »
MACROPÓD, -Ă, macropozi, -de, adj., s. n. 1. Adj. (Despre animale) Care are labele, picioarele sau aripioarele înotătoare lungi. 2. S. n. (la pl.) Specie de pești exotici viu colorați; (și la sg.) pește din această specie. – Din fr. macropode. Vezi definitia »
HEXAPÓD, -Ă I. adj. (despre animale) cu șase picioare. II. s. n. pl. veche denumire a clasei insectelor. (< fr. hexapode/s/) Vezi definitia »
SINÓD, sinoade, s. n. 1. Adunare de ierarhi care constituie forul suprem al Bisericii (sau al unei eparhii) ortodoxe și care se întrunește periodic pentru a rezolva probleme de administrație bisericească. 2. Adunare episcopală care se convoacă ocazional pentru a lua (unele) hotărâri în probleme de dogmă, de morală și de administrație bisericească. – Din sl. sinod. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z