Definita cuvantului spaniol
SPANIÓL, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Spania. II. s. f. 1. limbă romanică vorbită în Spania și în toate țările Americii Centrale și de Sud, cu excepția Braziliei. 2. un fel de eșarfă care acoperă capul femeilor spaniole. (după fr. espagnol, it. spagnolo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spaniol
DRÓPGOL, dropgoluri, s. n. (La rugbi) Lovitură de picior dată în minge în momentul când aceasta atinge pământul și care face ca mingea să treacă peste bara de sus a porții adverse, consemnând înscrierea a trei puncte. – Din engl., fr. dropgoal. Vezi definitia »
MENTÓL s.n. Substanță aromatică extrasă din uleiul de mentă. [< fr. menthol]. Vezi definitia »
STERÓL, steroli, s. m. (La pl.) Clasă de alcooli având o structură complexă, care se găsesc în alcătuirea multor viețuitoare și au un rol important în metabolismul organismului; (și la sg.) substanță din această clasă; sterină. – Din fr. stérol. Vezi definitia »
ANTRANÓL s.m. Alcool obținut prin reducerea antrachinonei cu staniu și acid acetic, având diverse întrebuințări în industria materiilor colorante. [< fr. anthranol]. Vezi definitia »
REZÓL s. m. rășină sintetică, prim stadiu în reacția de policondensare a fenolului cu formaldehida. (< fr. résol, germ. Resol, rus. rezol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z