Definita cuvantului spicul
SPÍCUL s. m. 1. spicușor, spiculeț. 2. os mic în formă de spic; fragment de os. 3. corpuscul silicios sau calcaros care intră în componența scheletului spongierilor. (< fr. spicule)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spicul
a călca cu stângul expr. a începe prost o acțiune. Vezi definitia »
veceu.vasul in care ,oamenii depun urina sau materia fecala si care mai e folosit pentru aruncarea apei furajere Vezi definitia »
a beli prazul expr. (vulg.) v. a o beli. Vezi definitia »
Comornicul este o culegere de acatiste și canoane de rugăciune. Numele de Comornic a fost dat de Sandu Tudor – cel ce avea să devină ieroschimonahul Daniil, unul din sfinții închisorilor – primului său volum de versuri. Termenul este folosit aici nu în sensul arhaic, de celar la stână, ci în sens figurat, de adunare de comori duhovnicești. Pentru că rugăciunile comori sunt pentru cei ce le rostesc cu evlavie și le simt folosul. Comornicul reunește rugăciuni – fie acatiste, fie canoane – care au fost citite și recitite de monahi sau de mireni. Întrucât în prima ediție în limba română cele mai multe texte au apărut în volume care conțineau și vieți de sfinți sau învățături duhovnicești, am considerat că este potrivită adunarea lor la un loc. Vezi definitia »
a-i stropi crinul (unei femei) expr. (er.d. bărbați) a ejacula, a juisa pe părul pubian al partenerei de sex. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z