Definita cuvantului spiră
SPÍRĂ1 s. f. 1. arc al unei elice între două puncte succesive de intersecție a acesteia cu aceeași generatoare a cilindrului elicei. ◊ fiecare dintre rotirile pe care le prezintă o curbă, un obiect dispuse în spirală sau în elice. 2. buclă aproape închisă dintr-o înfășurare electrică. (< fr. spire, lat. spira)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spiră
NIVÉLĂ s. f. v. nivel (2). Vezi definitia »
CRÍMĂ s. f. 1. violare a legii penale, care se pedepsește cu detenție riguroasă, muncă silnică, temniță grea, moarte etc.; omor. ♦ ~ de război = acțiune săvârșită de membrii unor forțe armate în timp de război nesocotind normele dreptului internațional care reglementează legile războiului; ~ contra umanității = atrocități recunoscute pe plan internațional ca violând legile elementare ale umanității. 2. nelegiuire, fărădelege. ◊ păcat. (< fr. crime) Vezi definitia »
FALÁRICĂ s.f. Armă de aruncat în formă de săgeată, folosită în antichitate și în evul mediu. [< lat. falarica, cf. fr. falarique]. Vezi definitia »
BROȘÉTĂ s. f. mică tijă de metal pe care se înfig bucăți de carne, pești, vânat pentru a le frige. ◊ bucată de carne etc. friptă la frigare; frigăruie. (< fr. brochette) Vezi definitia »
SFENOIDÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a mucoasei sinusului sfenoidal. [Pron. -no-i-. / < fr. sphénoïdite]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z