Definita cuvantului sporocarp
SPOROCÁRP s. m. 1. involucru în formă de capsulă care conține și protejează sporii. 2. membrană protectoare a sporilor pteridofitelor. (< fr. sporocarpe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sporocarp
STERP, STEÁRPĂ, sterpi, -e, adj. 1: (Despre pământ, locuri etc.) Care nu rodește (suficient), care nu este productiv; neroditor. ♦ (Despre epoci, ani) În care pământul nu a rodit (suficient); sărac în produse ale pământului. ♦ Fig. (Despre priveliști) Fără viață, sărac, dezolant. 2. (Pop.: despre animale și plante) Steril (1). ♦ (Despre căsătorii) Din care nu au rezultat copii. 3. Fig. Care nu produce nimic, care nu dă nici un rezultat; infructuos, zadarnic, fără conținut; steril (2). – Et. nec. Vezi definitia »
ANTICÓRP, anticorpi, s. m. Substanță care ia naștere în organism în urma unei infecții, având rolul de a-l apăra. – Fr. anticorps. Vezi definitia »
METACÁRP s.n. Scheletul părții de mijloc a mâinii, compus din cinci oase așezate în formă de raze. [< fr. métacarpe, cf. gr. metakarpion]. Vezi definitia »
RIZOCÁRP s. n. sporange dispus pe formațiuni cu aspect de rădăcină. (< fr. rhizocarpe) Vezi definitia »
GIMNOCÁRP, -Ă adj. 1. (despre fructe) lipsit de peri, țepi sau spini. 2. (despre licheni, ascomicete) cu corpul de fructificație neacoperit. (< fr. gymnocarpe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z