Definita cuvantului stater
STÁTER s. m. (în Grecia antică) monedă de aur sau argint valorând între două și patru drahme. (< fr. statère, lat., gr. stater)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stater
BAJER, Fredrik (1837-1922), om politic danez. Luptător pentru emanciparea femeii și pentru cooperarea scandinavă. Rol important în organizarea Biroului internațional pentru Pace de la Berna (1891), al cărui director a fost pînă în 1907. Premiul Nobel pentru pace (1908), împreună cu K.P. Arnoldson. Vezi definitia »
FAZANIÉR s.m. Persoană calificată în creșterea fazanului. [Pron. -ni-er. / < fazan + -ier]. Vezi definitia »
CONDOTIÉR, condotieri, s. m. (Înv.) Căpetenie de mercenari, care se angaja în serviciul unui oraș, al unui principe sau al papii, în Italia. [Pr.: -ti-er] – Din it. condottiere. Vezi definitia »
BINDER, Antoaneta (n. 1922, Ploiești), pictor și gravor român. Stabilită la Bonn (1973). Portrete esențializate în în grafică („N. Titulescu”). În pictură realizează compoziții echilibrate cromatic, într-o structură geometrică („Sentiment în vidul atelierului”). Vezi definitia »
CONVÉIER s. n. 1. transportor cu unul sau mai multe elemente flexibile de tracțiune; bandă rulantă. 2. ~ verde = sistem de organizare a bazei furajere prin care se asigură producerea nutrețurilor verzi în mod continuu. (< engl. conveyer, rus. konveier) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z