Definita cuvantului stație
STÁȚIE s. f. 1. oprire, popas. ◊ punct de oprire, staționare a vehiculelor de transport public pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, încărcarea sau descărcarea mărfurilor etc. 2. așezământ, instituție pentru efectuarea unor cercetări științifice, bazate pe observarea anumitor fenomene. ◊ punct geodezic din care se fac observații. 3. poziție, loc. ♦ ~ de benzină = punct de aprovizionare cu combustibil, ulei și apă a autovehiculelor. ◊ loc de unde se fac emisiuni radiofonice, de televiziune etc. ♦ ~ electrică = ansamblu de instalații electrice la colectarea energiei electrice de la surse, la transformarea și distribuția ei. 4. ă planetelor = poziție pe traiectoria aparentă a planetelor pe cer când acestea par nemișcate pentru un timp. ♦ ~ spațială (sau cosmică) = satelit artificial sau vehicul cosmic plasat pe o orbită în jurul Pământului, servind ca laborator sau observator extraatmosferic ori ca rampă de lansare spre alte planete. (< it. station, lat. statio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stație
PREDÍCȚIE s. f. 1. operație rațională de anticipare a unui eveniment sau fenomen; previziune. 2. prevestire; profeție. (< fr. prédiction, lat. praedictio) Vezi definitia »
NÉSFIE s. f. v. nisfia. Vezi definitia »
pieptănăríe, pieptănăríi, s.f. (înv.) 1. atelier în care se lucrează piepteni; magazin de piepteni. 2. negoț cu piepteni. 3. cantitate mare de piepteni (pentru vânzare). Vezi definitia »
SALIVÁȚIE, salivații s. f. Faptul de a secreta salivă; salivat; funcția glandelor salivare; secreție (exagerată) de salivă. – Din fr. salivation, lat. salivatio, -onis. Vezi definitia »
JUSTIFICÁȚIE s. f. justificare. (< fr. justification, lat. iustificatio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z