Definita cuvantului stil
STIL1 s. n. I. 1. totalitatea particularităților caracteristice unei structuri, civilizații, epoci, activități etc. 2. concepție și mod de exprimare specifice unei arte sau unui artist, unui curent, unei epoci, unei școli artistice naționale etc. 3. totalitatea particularităților lingvistice, componistice etc. de exprimare a unui conținut concret proprii unui scriitor, unui compozitor, unei opere, unui gen etc. ♦ ~ funcțional = varietate a limbii literare, într-un anumit domeniu de activitate. ◊ manieră, mod personal în care un scriitor, un compozitor utilizează mijloacele de expresie. 4. mod, fel de a fi, de a se comporta, de a acționa. ♦ în ~ mare = care este realizat cu mijloace deosebit de mari. II. ~ calendaristic = denumire pentru cele două sisteme de calendar; iulian și gregorian. III. instrument de metal sau de os ascuțit la vârf, cu care se scria în antichitate pe tăblițe cerate. IV. (bot.) parte a pistilului aflată deasupra ovarului, care poartă stigmatul. (< fr. style, lat. stilus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stil
MODIFICÁBIL, -Ă adj. care poate fi modificat. (< it. modificabile) Vezi definitia »
SLAVOFÍL, -Ă, slavofili, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care are simpatie deosebită pentru popoarele slave, pentru cultura și civilizația lor; care este partizan al apropierii culturale și politice de popoarele și statele slave. 2. S. m. și f. Simpatizant al culturii și civilizației slave. – Din fr. slavophile. Vezi definitia »
CROTONÍL s. n. ulei gras, toxic, din semințele de croton, purgativ foarte puternic. (< germ. Krotonöl) Vezi definitia »
copíl, copíi, s.m. (înv.) servitor, slujitor, slugă. Vezi definitia »
INTER-RAIL RÁI/ s. n. bilet care permite tinerilor să călătorească timp de o lună pe toate liniile feroviare europene. (< fr., it. interail) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z