Definita cuvantului stres
STRES s. n. 1. stare de încordare sau tensiune neuropsihică. 2. ansamblu de perturbații organice și psihice provocate de factori agresori variați; (p. ext.) ansamblul reacțiilor fiziologice prin care organismul uman răspunde unui agent stresant, încercând să se apere și să-și mențină echilibrul de bază. 3. (geol.) presiune laterală care se produce în sinclinale, cauzând formarea cutelor sistemelor muntoase. (< engl., fr. stress)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stres
HÁRES s.n. Hârtie presată impregnată cu rășini fenolice, folosită ca material electroizolant. [< germ. Harex]. Vezi definitia »
proces de descompunere chimică intensă (îndeosebi prin hidroliză) care se desfăsoară în climatul ecuatorial; este caracterizat prin înlăturarea bazelor si silicei si formarea în situ a oxizilor de fier si aluminiu; dă în final scoar a de alterare groasă de tip allite, laterite. Sinonime: lateritizare, feralitizare, latosolizare (după â??M. Ielenicz si colaboratori, 1999, Dic ionar de Geografie Fizică, Editura Corint, Bucurestiâ??). Vezi definitia »
STOKES s.m. Unitate de măsură a viscozității cinematice, egală cu raportul dintre viscozitatea dinamică și densitate. [Pron. stoucs, pl. stokși. / < fr. stokes, cf. Stokes – fizician englez]. Vezi definitia »
ANTARES, cea mai strălucitoare stea (variabilă) din constelația Scorpion, situată la c. 160 ani-lumină de Soare. Este de mărimea întîi și de culoare roșiatică; are diametrul de c. 300 de ori mai mare decît al Soarelui. Vezi definitia »
EXCÉS, excese, s. n. 1. Exagerare, abuz; p. ext. lipsă de cumpătare, de măsură. ◊ Expr. Exces de zel = zel exagerat. 2. (În unele state) Act de violență, săvârșit de unul dintre soți față de celălalt, de natură a constitui motiv de divorț. – Din fr. excès, lat. excessus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z