Definita cuvantului strobofotografie
STROBOFOTOGRAFÍE s. f. studiu fotografic și analitic al mișcărilor periodice constând în înregistrarea intermitentă pe unul și același negativ a diferitelor poziții ale unui corp în mișcare, realizată prin întreruperea periodică fie a iluminării, fie a obturației. (< fr. strobophotographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu strobofotografie
DUȘMĂNÍE, dușmănii, s. f. Sentiment de ură față de cineva sau de ceva; relații pline de ură între persoane; vrăjmășie. – Dușman + suf. -ie. Vezi definitia »
RĂGĂLÍE, răgălii, s. f. (Reg.) Îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar. ♦ Rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt. – Et. nec. Vezi definitia »
păcurăríe2, păcurăríi, s.f. (înv.) prăvălie, loc în care se vindea păcura. Vezi definitia »
PELVITOMÍE, pelvitomii, s. f. (Med.) – Denumire generică pentru operațiile chirurgicale practicate pentru lărgirea temporară a bazinului (3). – Din fr. pelvitomie. Vezi definitia »
gând la gând cu bucurie expr. folosită pentru a arată că suntem întru totul de acord cu o idee sau o propunere avansată de un interlocutor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z