Definita cuvantului nefalism
NEFALÍSM s. n. (Livr.) Abstinență totală de la orice băutură alcoolică. – Din fr. néphalisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nefalism
ULTRAIMPERIALÍSM s. n. teorie oportunistă formulată de Kaustsky, cu privire la posibilitatea dezvoltării pașnice, fără crize, a capitalismului în stadiul său imperialist. (< rus. ultraimperializm) Vezi definitia »
DIFUZIONÍSM s. n. curent de gândire care susține transferul și difuzarea valorilor culturale de la o arie la alta ca principalul factor în dezvoltarea societății și culturii. (< difuziune + -ism) Vezi definitia »
STRUCTURALÍSM s. n. 1. denumire generică, diverse orientări metodologice și epistemologice contemporane, care privesc obiectele ca sisteme, ansambluri de elemente organizate, ce pot fi recompuse și transformate prin anumite procedee operaționale. 2. curent în lingvistica contemporană care studiază limba independent de sensurile cuvintelor și istoria societății, privind-o ca pe un sistem unitar de relații (fonetice și gramaticale) ce se condiționează reciproc. 3. gestaltism. (< fr. structuralisme) Vezi definitia »
PANASIATÍSM s. n. doctrină politică care tinde spre unirea țărilor asiatice. (< fr. panasiatisme) Vezi definitia »
PARLAMENTARÍSM s.n. Sistem de guvernământ în care parlamentul deține puterea supremă. [Cf. fr. parlementarisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z