Definita cuvantului subdezvoltare
SUBDEZVOLTÁRE s. f. stare a ceea ce este subdezvoltat. ◊ fenomen social-economic specific unui grup de țări ale lumii contemporane, constând în insuficienta dezvoltare a forțelor de producție, în predominarea agriculturii și a industriei extractive. (după fr. sous-développement)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu subdezvoltare
BASCULÁRE, basculări, s. f. Acțiunea de a bascula; balansare. Vezi definitia »
Denumire generica pentru tamplaria termoizolanta din PVC, aluminiu sau lemn stratificat (utilizata, in mod eronat, de beneficiari si unii producatori din acest domeniu) Vezi definitia »
FORMOLIZÁRE, formolizări, s. f. 1. Dezinfectare cu formol a unei încăperi și a obiectelor contaminate cu microorganisme patogene. 2. Tratare a unui cadavru cu o soluție de formol pentru a conserva structura celulelor, a țesuturilor și a organelor. – V. formoliza. Vezi definitia »
CRACÁRE s. f. procedeu industrial prin care se obțin din hidrocarburile grele, rămase de la distilarea fracționată a țițeiului, hidrocarburi ușoare, care au o valoare mai mare; cracaj. (< craca) Vezi definitia »
BLANTYRE [blæntáir], oraș în S statului Malawi; 402,5 mii loc. (1987, împreună cu Limbe). Cel mai mare oraș la țării. Nod de comunicații. Aeroport internațional. Prelucrarea tutunului și fructelor; ciment, textile. Fundat în 1876. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z