Definita cuvantului negativism
NEGATIVÍSM s. n. 1. Atitudine de ignorare voită sau de respingere sistematică și fără discernământ a ceva care de fapt are și elemente pozitive. 2. Simptom care apare în unele boli mintale și care se caracterizează prin tendința bolnavului de a se împotrivi oricăror solicitări din exterior. – Din fr. négativisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu negativism
PANAFRICANÍSM s. n. Doctrină care tinde să dezvolte unitatea și solidaritatea popoarelor africane. – Din fr. panafricanisme. Vezi definitia »
OXICARBONÍSM s. n. intoxicație cu bioxid de carbon. (< fr. oxycarbonisme) Vezi definitia »
1. s.m. = persoana de sex masculin considerata subdezvoltata din punct de vedere al organului sexual central . 2. adj. In constructii de genul „barbat hapciupalitic” – cu aceeasi semnificatie inaltatoare ca si in cazul substantivului. Vezi definitia »
IMPERIALÍSM s. n. 1. politică de dominare a unui stat sau a unui grup de state asupra altui stat sau altor state. 2. fază superioară de dezvoltare a capitalismului, caracterizată prin dominanța monopolurilor, aparținând unor regiumi autoritare, conflagrații etc. (< fr. impérialisme) Vezi definitia »
ANEVRÍSM, anevrisme, s. n. Dilatare patologică a pereților unui vas sangvin. – Din fr. anévrisme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z