Definita cuvantului suport
SUPÓRT I. s. n. 1. ceea ce susține, sprijină un lucru, un obiect. ◊ dispozitiv de susținere a unei piese, a unui sistem tehnic etc. 2. parte a peliculei cinematografice pe care este aplicată emulsia fotosensibilă. 3. echipament, material destinat memorării, înregistrării informației în sistemele de calcul. 4. (fig.) sprijin, reazem, ajutor. II. s. m. (herald.) element exterior al unui blazon care pare a susține un personaj sau un animal. (< fr. support)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu suport
REPÓRT s. n. 1. trecere a unei sume din josul unei coloane în fruntea coloanei următoare a unui registru; suma reportată. ◊ transfer al unui desen de pe un material pe altul, în vederea imprimării litografice. 2. amânare pe o altă dată decât cea inițial stabilită. ◊ prelungire a unei operații de bursă ajunse la termen până la lichidarea următoare. 3. trecere a unei lucrări editoriale dintr-un plan de apariție în următorul. (< fr. report) Vezi definitia »
PART interj. (Rar) Cuvânt care imită zgomotul produs de o lovitură (dată cu palma). – Onomatopee. Vezi definitia »
ACÓRT, -Ă adj. simpatic, amabil. (< fr. accort) Vezi definitia »
SEMITÓRT, semitorturi, s. n. Produs intermediar obținut în filaturi, format dintr-o bandă fibroasă. – Semi- + tort. Vezi definitia »
APPERT, Nicolas (1749-1841), industriaș francez. A inventat procedeul de conservare a alimentelor prin tratare termică în recipiente ermetic închise. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z