Definita cuvantului suprarealism
SUPRAREALÍSM s. n. curent literar și artistic de avangardă din sec. XX, care, negând gândirea logică și activitatea premeditată a rațiunii în procesul creației artistice, preconiza o totală libertate de expresie, punând accentul pe irațional, inconștient, pe vise și pe automatismul psihic și verbal. (după fr. surréalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu suprarealism
FIXÍSM s. n. Concepție care neagă procesul evoluției lumii vii și care consideră că speciile de animale și de plante sunt invariabile în decursul întregii istorii a pământului. – Din fr. fixisme. Vezi definitia »
EFECTIVÍSM s. n. concepție proprie unui grup de matematicieni francezi, precursori ai intuiționismului, care susțin că, pentru a fi eficiente, valabile, obiectele matematice nu trebuie definite doar prin axiome, prin caracteristicile lor abstracte, ci definiția lor trebuie să indice etapele prin care se ajunge la ele. (< fr. effectivisme) Vezi definitia »
CICLÍSM s. n. sport cu bicicleta. (< fr. cyclisme) Vezi definitia »
CAVALERÍSM s.n. Atitudine de cavaler; vitejie; lealitate; amabilitate, bunăvoință. [< cavaler + -ism]. Vezi definitia »
PLUTONÍSM s. n. 1. totalitatea fenomenelor și proceselor geologice legate de formarea magmelor în adâncime și de mișcările acestora. 2. concepție care exagerează rolul căldurii în procesul de formare a rocilor. (< fr. plutonisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z