Definita cuvantului supresor
SUPRESÓR, -OÁRE I. adj. care suprimă; supresiv. ◊ (despre un element al unui aparat) care împiedică producerea unui efect nedorit. II. s. m. (biol.) genă care anulează efectul fenotipic al unei alte gene mutante. (< fr. suppresseur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu supresor
TOR1 s.n. 1. Corp solid obținut prin rotirea unui cerc în jurul unei axe situate în planul său, dar care nu trece prin centrul cercului; toroidă. 2. Mulură rotundă cu profil convex, semicircular, situată de obicei la baza unei coloane. [< fr. tore, cf. lat. torus – coardă]. Vezi definitia »
BRUIÓR s. n. emițător pentru bruiajul emisiunilor radiofonice. (< fr. brouilleur) Vezi definitia »
COMPACTÓR s. n. utilaj cu cilindri compresori, cu maie mecanice etc., pentru îndesarea umpluturilor de pământ, a straturilor care alcătuiesc o șosea etc. (< fr., lat. compacteur) Vezi definitia »
SUCITÓR, sucitoare, s. n. 1. Sul neted de lemn, cu care se întinde și se subțiază foaia de aluat pentru plăcintă, tăiței, etc.; vergea. 2. Dispozitiv de lemn sau de metal la ferăstrău, la războiul de țesut etc., care, prin învârtire, slăbește sau strânge o legătură. – Suci + suf. -tor. Vezi definitia »
STRUJITÓR, strujitori, s. m. (Reg.) Cel care strujește (2); strungar. – Din struji + suf. -(i)tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z