Definita cuvantului șablon
ȘABLÓN s. n. 1. model, tipar după care se poate face o piesă etc. ◊ instrument cu care se controlează sau se măsoară dimensiunile ori unghiurile unor piese în curs de fabricație. 2. piesă având însemnate anumite dimensiuni, după care se reglează războiul de țesut. 3. tip de subiect, acțiune, personaj, procedeu etc. mult utilizat și a cărui reluare dovedește incapacitatea de invenție a autorului. 4. (fig.) formulă stereotipă; clișeu verbal. (< germ. Schablone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șablon
ELECTRÓN s.n. Aliaj dur și ușor de magneziu, aluminiu, aramă și zinc, folosit mai ales în aeronautică. [Scris și elektron. / cf. fr. électron, it. electron, germ. Elektron]. Vezi definitia »
PIETÓN s.m. Persoană care umblă pe jos; trecător. [Pron. pi-e-. / < fr. piéton]. Vezi definitia »
COLON s.n. (anat.) Porțiune a intestinului cuprinsă între valvula ileocecală și rect. ◊ Colon sigmoid v. sigmoid. • pl. -uri. / < fr. côlon, lat. colon Sursa: DEXI Vezi definitia »
CRAMPÓN s.n. 1. Piron cu care se fixează de traversă șina de cale ferată. 2. Mică bucată de talpă sau de cauciuc care se aplică pe talpa bocancilor de sport pentru a împiedica alunecarea. 3. Rădăcină adventivă a unei plante agățătoare, prin care aceasta se prinde de copaci, de ziduri etc. ♦ Pedicel de fixare situat pe fața interioară a talului lichenilor. [< fr. crampon]. Vezi definitia »
SCHIATRÓN s.n. Tub catodic al cărui ecran devine mai puțin luminos în punctul de impact cu fasciculul electronic. [Pron. schi-a-, scris și skiatron. / < fr. skiatron]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z