Definita cuvantului șah
ȘAH s. n. 1. joc între doi jucători cu ajutorul a 32 de piese mișcate după anumite reguli pe o tablă împărțită în 64 de pătrățele albe și negre; (p. ext.) tabla și piesele folosite. 2. mișcare în cursul acestui joc prin care se pune în pericol regele sau regina adversarului. ♦ a ține (pe cineva) în ~ = a) a limita jocul adversarului la apărarea regelui; b) (fig.) a ține pe cineva sub presiune. (< germ. Schach)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șah
CUȚOVLAH, -Ă, cuțovlahi, -e, s. m. și f. (La pl.) Nume dat populației aromâne din Macedonia de către populația greacă localnică; (și la sg.) aromân din Macedonia. – Din ngr. kutsóvlahos. Vezi definitia »
șarláh s.n. (înv.) scarlatină. Vezi definitia »
VALÁH, -Ă, valahi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Nume dat în evul mediu românilor din stânga și din dreapta Dunării de către alte popoare. 2. Adj. Care aparține Valahiei sau valahilor (1), privitor la Valahia sau la valahi. [Var.: vlah, -ă s. m. și f., adj.] – Cf. sl. vlahŭ. Vezi definitia »
CALIMAH (CALLIMACHOS) (c. 310 -c. 240 î. Hr.), poet și învățat din Alexandria. A scris lucrări de erudiție și a cultivat aproape toate genurile literare. Adept al poeziei lirice de formă concisă. S-au păstrat epigrame și imnuri. Vezi definitia »
TRIBRÁH s.m. Picior metric alcătuit din trei silabe scurte. [Cf. fr. tribraque, germ. Tribrachys < gr. tri – trei, brachys – scurt]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z