Definita cuvantului șambrană
ȘAMBRÁNĂ s. f. cadru din tencuială, piatră etc. care mărginește o ușă sau o fereastră, în scop decorativ. (< fr. chambranle)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șambrană
a da o dumă expr. (adol.) 1. a prelua un citat sau o poantă de la altcineva și a o prezenta drept originală. 2. a face o glumă proastă. Vezi definitia »
MEZOCLÍMĂ s. f. climă a unei regiuni restrânse, determinată de condițiile geologice locale. (< germ. Meso-klima) Vezi definitia »
GHILOTÍNĂ, ghilotine, s. f. 1. Instrument de execuție a celor condamnați la moarte prin decapitare. ♦ Pedeapsă cu moartea prin ghilotinare. 2. Instrument prevăzut cu o lamă ascuțită, care servește la tăierea foilor de tablă, de carton, de hârtie etc. – Din fr. guillotine. Vezi definitia »
AREÓLĂ s. f. 1. pată incoloră pe suprafața unui organ. ◊ cerc roșiatic care înconjură o zonă inflamată a pielii. 2. suprafața pigmentată care înconjură mamelonul sânului. 3. parte a irisului care include pupila. (< fr. aréole, lat. areola) Vezi definitia »
MALEÓLĂ, maleole, s. f. Fiecare dintre proeminențele situate în partea inferioară a tibiei și a peroneului. – Din fr. malléole. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z