Definita cuvantului borcan
BORCÁN, borcane, s. n. Vas (cilindric) de sticlă, folosit pentru păstrarea conservelor, a preparatelor farmaceutice etc. – Din bg. burkan.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu borcan
strapazán, strapazáne, s.n. și strapazáni, s.m. (reg.) 1. (s.n.) cui de lemn sau de metal, fixat pe marginea bărcii, de care se sprijină vâsla; ujbă, opac, scarmos. 2. (s.n.) parmaclâc de lemn la prispă; prispă. 3. (s.m.) pui de șalău sau de crap (până la 30 de cm). Vezi definitia »
TEHNICIÁN, -Ă s. m. f. 1. cadru cu pregătire medie în activitatea de cercetare, proiectare și execuție tehnică. 2. cel care cunoaște, stăpânește o anumită tehnică. (< fr. technicien) Vezi definitia »
TEXÁN, -Ă, texáni, -e, s.m. și f., adj. (Persoană) care face parte din populația de bază a statului Texas din Statele Unite ale Americii sau este originară de acolo. (cf. engl. Texan; din /Texa/s (n.pr.) + suf. -an) Vezi definitia »
IUPITERIÁN, -Ă adj. 1. referitor la Iupiter (Zeus). 2. (fig.) care are un caracter autoritar, dominator. 3. care aparține planetei Jupiter. (< fr. jupitérien) Vezi definitia »
ARCÁN2, arcane, s. n. (Livr.; mai ales la pl.) Taină, secret. ♦ Loc tainic, ascuns. – Din fr. arcane. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z