Definita cuvantului șaperon
ȘAPERÓN s. n. 1. capișon care acoperea capul și gâtul până la umeri, purtat de bărbați și femei în evul mediu. 2. (fig.) femeie în vârstă care întovărășește în lume o fată sau o femeie tânără. (< fr. chaperon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șaperon
DRACÓN s. n. emblemă zoomorfă a dacilor, reprezentând un șarpe fantastic cu cap de lup și coamă bogată. (< fr. drakon) Vezi definitia »
ȘABLÓN s.n. 1. Model după care se execută un obiect. 2. Ceea ce se face în mod mecanic, fără efort intelectual. 3. Formulă stereotipă, clișeu verbal. Vezi definitia »
CRETÓN s. n. țesătură imprimată din fire de in sau de bumbac pentru huse de mobilă, draperii etc. (< fr. crétonne) Vezi definitia »
ACTEON (în mitologia greacă), vînător vestit. Transformat în cerb de zeița Artemis și sfîșiat de proprii săi cîini, drept pedeapsă pentru că a văzut-o scăldîndu-se goală. Vezi definitia »
PATRÓN2, -OÁNĂ, patroni, -oane, subst. 1. S. m. și f. Proprietar al unei întreprinderi. 2. S. m. (În Roma antică) Patrician roman, considerat în raport cu liberții săi. 3. S. m. și f. Sfânt socotit protector al unei persoane, al unei corporații sau al unei comunități care îi poartă numele; zi calendaristică în care se prăznuiește un sfânt și pe care o serbează cei care poartă numele acelui sfânt. ♦ Ocrotitor, protector. – Din lat. patronus, germ. Patron, fr. patron. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z