Definita cuvantului șaperon
ȘAPERÓN s. n. 1. capișon care acoperea capul și gâtul până la umeri, purtat de bărbați și femei în evul mediu. 2. (fig.) femeie în vârstă care întovărășește în lume o fată sau o femeie tânără. (< fr. chaperon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șaperon
BASÓN, basoane, s.n. Instrument de suflat, de lemn; fagot. – Din fr. basson. Vezi definitia »
GALÓN2 s. n. unitate de măsură pentru capacitate egală cu 4,546 l în Anglia și cu 3,785 l în S.U.A. (pentru vin) și 4,621 l (pentru bere). (< engl., fr. gallon) Vezi definitia »
TAMPÓN s.n. 1. Bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. (Tehn.) Disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. Accesoriu de birou, format dintr-o placă recurbată pe care se așterne hârtie sugativă. 4. Substanță întrebuințată pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. [< fr. tampon]. Vezi definitia »
MAGNETÓN s.n. (Fiz.) Unitate de măsură pentru magnetismul electronului și al nucleelor atomice. [Cf. germ. Magneton, fr. magnéton, it. magnetone]. Vezi definitia »
COLÓN1 s.n. Parte a intestinului gros cuprinsă între cecum și rect. // Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) intestinul gros”. [Pl. -nuri. / < fr. cólon, cf. gr. kolon – intestin]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z