Definita cuvantului tabernacul
TABERNÁCUL s. n. 1. cortul în care erau ținute tablele legii la vechii evrei. 2. nișă în peretele sanctuarului unei biserici catolice sau cutie de argint în formă de biserică în care se păstrează cuminecătura și unele obiecte de cult. (< lat. tabernaculum, it. tabernacolo)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tabernacul
a-și găsi nașul expr. (pop.) a da peste omul care poate pune la punct, bate, molesta, înșela etc. pe cineva. Vezi definitia »
CORPÚSCUL, corpusculi, s. m. Părticică de materie; corp de dimensiuni foarte mici. ◊ Corpuscul tactil = formație nervoasă microscopică, localizată în dermă, specializată în recepția excitațiilor tactile. Corpuscul elementar = unitate virotică, alcătuită dintr-un centru de acid nucleic înconjurat de o capsulă proteică. [Pl. și: (n.) corpuscule] – Din fr. corpuscule, lat. corpusculum. Vezi definitia »
Termenul „nosocomial” vine din cuvintele grecești: „nosus” care înseamnă „boală” si „komeion” care înseamnă „a îngriji”. Prin urmare, termenul „nosocomial” se aplică tuturor bolilor contractate de un pacient pe timpul unui tratament medical. Totuși, termenul „nosocomial” și-a redus în timp aria de acoperire, astfel încât astăzi se referă doar la spitale și este sinonim cu bolile contractete în spital. Adus de la http://ro.wikipedia.org/wiki/Nosocomial Vezi definitia »
HIERODÚL, -Ă s.m. și f. (Ant.) Sclav în serviciul unui templu grecesc. [Pron. hi-e-. / < fr. hiérodoule, cf. gr. hieros – sacru, doulos – sclav]. Vezi definitia »
URSUL AVEA O BLANA GROASA SI CAFENIE Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z