Definita cuvantului neintervenție
NEINTERVÉNȚIE, neintervenții, s. f. Lipsă de intervenție. ♦ Principiu de drept internațional potrivit căruia nici un stat nu are dreptul de a se amesteca în treburile interne sau externe ale altui stat. – Ne- + intervenție.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neintervenție
PLEUROPNEUMONÍE s.f. Inflamație simultană a pleurei și a parenchimului pulmonar. [< fr. pleuropneumonie]. Vezi definitia »
ARTILÉRIE s. f. armă din compunerea forțelor armate cu guri de foc și instalații care servesc la aruncarea de proiectile grele la distanță mare. (< rus. artileriia, fr. artillerie) Vezi definitia »
HEPATOMEGALÍE, hepatomegalii, s. f. Mărire a dimensiunilor ficatului, întâlnită în sifilis, ciroză, tuberculoză etc. – Din fr. hépatomégalie. Vezi definitia »
AUTOIMPRECÁȚIE s.f. Blestem adresat sieși pentru a garanta justețea și buna-credința cu care a afirmat sau a întreprins ceva. [Gen. -iei. / et. incertă]. Vezi definitia »
CEFALOMETRÍE s.f. Tehnica măsurării dimensiunilor capului, folosită în cadrul măsurătorilor antropometrice. [Gen. -iei. / < fr. céphalométrie, cf. gr. kephale – cap, metron – măsură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z