Definita cuvantului tenson
TENSÓN s. n. (în poezia evului mediu) dialog în care personajele schimbau invective sau discutau unele fapte cotidiene ori chestiuni teoretice. (< fr. tenson)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tenson
lornión (lornioáne), s. n. – Binoclu, ochelari prinși de nas. Fr. lorgnon. Cf. lornietă, s. f. (binoclu), din fr. lorgnette. Vezi definitia »
FLEURÓN s. n. 1. (arhit.) ornament sculptat în formă de floare sau de frunză stilizată. 2. vinietă care se pune în fruntea sau la sfârșitul unui capitol. (< fr. fleuron) Vezi definitia »
ARISTÓN s.n. Aparat muzical care, acționat cu o manivelă, execută mecanic ariile înregistrate pe niște discuri. [Pl. -oane. / < fr. ariston]. Vezi definitia »
JETÓN s. n. 1. fisă. ♦ ~ de prezență = a) fisă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată; b) fisă, placă de metal care se așază la tabloul de pontaj de la poarta întreprinderii. 2. piesă mică de carton, lemn sau plastic, pătrată, pe care sunt desenate imagini diferite, în jocurile didactice de cunoaștere a mediului înconjurător. (< fr. jeton) Vezi definitia »
BULIÓN s.n. 1. Supă de carne fiartă fără zarzavaturi. ♦ Lichid obținut prin fierberea cărnii și folosit ca mediu de cultură pentru microorganisme. 2. Pastă sau zeamă de pătlăgele roșii fierte. [Pron. -li-on, pl. -nuri. / < fr. bouillon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z