Definita cuvantului tetaniza
TETANIZÁ vb. tr. 1. a provoca accidente tetanice; a îmbolnăvi de tetanos. 2. (fig.) a provoca o stare de participare sufletească dureroasă la evenimente și paralizată în fața atrocităților săvârșite. (< fr. tétaniser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tetaniza
DELABIALIZÁ vb. tr. a face să devină nelabial. (< fr. délabialiser) Vezi definitia »
valorizá (a ~) vb., ind. prez. 3 valorizeáză Vezi definitia »
MITOLOGIZÁ vb. I. tr. A da un caracter mitologic. [Cf. germ. mythologisieren]. Vezi definitia »
VALORIZÁ vb. tr. 1. (fil.) a formula judecăți de valoare. 2. (ec.; despre stat) a influența (prețurile) în favoarea producătorilor, a ridica artificial prețurile; a subvenționa (vânzările) pentru menținerea prețurilor. (< fr. valoriser) Vezi definitia »
ANALIZÁ, analizez, vb. I. Tranz. 1. A cerceta un întreg, un fenomen etc., examinând fiecare element în parte. ♦ A examina un text din diferite puncte de vedere. 2. (Chim.) A identifica compoziția unei substanțe. – Din fr. analyser. ANALIZÁ vb. 1. a cerceta, a examina, a investiga, a studia, a urmări, (livr.) a considera, (înv.) a medita, a privi, a socoti, (fig.) a explora, (înv. fig.) a scărmăna. (~ cauzele unui fenomen.) 2. v. examina. 3. a comenta, a explica, a interpreta, a tâlcui, (înv.) a întoarce, (fig.) a descifra. (~ un text literar.) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z