Definita cuvantului tireotoxicoză
TIREOTOXICÓZĂ s. f. ansamblu de tulburări provocate de o secreție excesivă a hormonilor tiroidieni, în formele grave de bazedov. (< fr. thyréotoxicose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tireotoxicoză
Vă rugăm insistent să trimiteți numai definiții din sursele acceptate. Nu putem accepta definiții provenite din opinia dumneavoastră personală. Aceasta ar duce la scăderea credibilității DEX online sau ar putea omite sensuri secundare ale cuvântului. Vă rugăm să respectați pe cât posibil instrucțiunile de formatare, în special simbolurile diacritice. Dacă efortul necesar corectării definiției pe care ne-o trimiteți este mai mare decât tastarea ei de la zero, bunăvoința dumneavoastră este irosită. Definițiile care nu se conformează acestor rugăminți vor fi respinse. Întrucât numărul de voluntari a crescut considerabil în ultima vreme, regretăm că nu putem garanta un răspuns individual. Vezi definitia »
BILÉTĂ s. f. semifabricat din oțel cu secțiunea pătrată, din care se laminează bare, sârme etc.; țaglă. (< fr. billette) Vezi definitia »
MÉLIȚĂ, melițe, s. f. 1. Unealtă primitivă de lemn, folosită în industria casnică pentru melițare; zdrobitor. ♦ Mașină de melițat, prevăzută cu cuțite sau cu aripi de lemn dispuse circular pe un cilindru. 2. Fig. (Fam. și depr.) Gură (considerată ca organ al vorbirii). ◊ Expr. A da cu melița (sau din meliță) = a trăncăni, a flecări. – Din bg. melica. Vezi definitia »
SINCRÍZĂ s.f. Figură retorică prin care se definește ceva prin contrariul său. [Cf. gr. synkrisis]. Vezi definitia »
BETONIÉRĂ s.f. Mașină cu ajutorul căreia se prepară betonul; malaxor. [< fr. betonnière]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z