Definita cuvantului toxiinfecție
TOXIINFÉCȚIE s. f. infecție datorată acțiunii unor toxine secretate de microbi asupra organismului. ♦ ~ alimentară = infecție provocată de alimente contaminate cu substanțe toxice. (< fr. toxi-infection)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu toxiinfecție
paralaghíe (paralaghíi), s. f. – Solfegiu. Ngr. παραλλαγή (Tiktin). Sec. XIX, înv.Der. paralaghisi, vb. (înv., a solfegia). Vezi definitia »
AUTONOMÍE s. f. 1. Drept (al unui stat, al unei regiuni, al unei naționalități sau al unei minorități naționale etc.) de a se administra singur, în cadrul unui stat condus de o putere centrală. ♦ Situație a celui care nu depinde de nimeni, care are deplină libertate în acțiunile sale. 2. Distanța maximă până la care se poate deplasa un avion, o navă, un vehicul, fără a avea nevoie să se aprovizioneze cu combustibil. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomie, lat. autonomia. Vezi definitia »
POLIFILOGENÍE s. f. filogenie din mai multe linii de descendenți. (< poli- + filogenie) Vezi definitia »
ATAXOPARAPLEGÍE s. f. combinare a ataxiei cu paralizia, ca urmare a leziunii simultane a coloanelor posterioare și laterale ale măduvei spinării. (< fr. ataxoparaplégie) Vezi definitia »
TELEOPSÍE s. f. defect de vedere constând în perceperea obiectelor la o distanță mai mare decât sunt în realitate. (< engl. teleopsie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z